Κουτσουράδη Αργυρώ

Μέση βαθμολογία προμηθευτή
0 από 5

Γεννήθηκα στη Χίο στις 6 Φεβρουαρίου 1992.
Σπουδές: Το 2010 μπήκα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη σχολή Γεωργίας, ειδικότερα στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του οποίου εμπνεύστηκα να ακολουθήσω την καριέρα μου. Στις αρχές του 2015 μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στη Λιλ Γαλλία, το λεγόμενο Universite de Lillell I έκανε μια έρευνα για το κατά πόσον το εκχύλισμα δυόσμου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα νεανικού διαβήτη έναρξης. Πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Albert Calmette στο εργαστήριο ιολογίας. Το 2015 έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη σχολή φυτικών επιστημών στο Τμήμα φυτικής παραγωγής στον τομέα της γεωργίας - βελτίωση φυτών και γεωργικός πειραματισμός.

Παραγωγή: Συνδυάζουμε την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία για να δημιουργήσουμε μοναδικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Το μοναδικό κλίμα, το έδαφος, το καθαρό περιβάλλον που χαρακτηρίζει το νησί μας, σε συνδυασμό με τις πιστοποιημένες βιολογικές πρακτικές μας εγγυώνται βότανα υψηλής ποιότητας με άφθονη γεύση και αιθέριο έλαιο. Το γεγονός ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη κάθετα ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής μας επιτρέπει να έχουμε απόλυτος έλεγχος και ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων μας από το αρχικό στάδιο της φύτευσης των βοτάνων στα χωράφια μέχρι την τελική μορφή συσκευασίας που λαμβάνουν οι καταναλωτές.

Οκτώβριος 2015: Η αγάπη μας για το νησί της Χίου, η επιθυμία μας να προστατέψουμε τη φύση και τα φυτά και την ανάγκη δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης μας οδήγησαν στην ίδρυση του «Myrovolos Organics». Ένα «Όνομα» που έχει εμπνευστεί από την άφθονη και συναρπαστική μυρωδιά που εκπέμπει η φύση της Χίου… Η εταιρεία μας Myrovolos Organics ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, δραστηριοποιείται ως οικογενειακή επιχείρηση και δραστηριοποιείται στον τομέα των αρωματικών φυτών και βοτάνων. Μας χρειάστηκαν 3 χρόνια για να βρεθούμε στην αγορά από τότε που έπρεπε να πιστοποιηθούμε πρώτα. Η έδρα της οικογενειακής μας επιχείρησης βρίσκεται στο Χαλκείο, ένα χωριό που απέχει 7 χιλιόμετρακέντρο της Χίου σε μια περιοχή που ονομάζεται Καμποχώρα.

Ιούνιος 2016: Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν όλη τη διαδικασία σποράς στην καλλιέργεια και μετά τη συγκομιδή κάθε φύλλου. Αφού η συγκομιδή ακολουθεί την ξήρανση, μια διαδικασία, η οποία βοηθά στη διατήρηση όλων της δραστικής ουσίας του φυτού. Η συσκευασία είναι το επόμενο βήμα της διαδικασίας. Κάθε βιολογικό αρωματικό φυτό και βότανο της "Myrovolos Organics" εκπέμπει τις ιδιαίτερες μυρωδιές της φύσης της Χίου. Αρχικά, ξεκινήσαμε με 10 στρέμματα στην κατοχή μας, τα οποία, σύντομα, επεκτάθηκαν σε 24 στρέμματα, έχοντας φτάσει πρόσφατα 30 στρέμματα. Ο στόχος μας είναι να επεκταθεί, ανάλογα με τις ανάγκες των καταναλωτών μας. Όλα τα φυτά μας προέρχονται από φυτά με βιολογική πιστοποίηση και η εταιρεία μας ενσωματώνει τα κριτήρια της βιολογικής γεωργίας σε κάθε διαδικασία παραγωγής.

Απρίλιος 2018: Η MyrovolosOrganics απέκτησε το εργαστήρι της, σε ένα χώρο που πληροί τα πρότυπα HACCP. Μετά τη συγκομιδή των προϊόντων μας, τα μεταφέρουμε στο εργαστήρι μας, όπου στεγνώνουν με παραδοσιακό και φυσικό τρόπο, κοσκινίζονται και τυποποιούνται.

August 2018: Myrovolos Organics now registered in KΗMO. It acquires its home-technical form.

Σήμερα: Δεν είμαστε περιορισμένοι εδώ… Σήμερα φτάσαμε στα 40 στρέμματα, με απώτερο στόχο την επέκτασή τους σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών μας. Κύριος στόχος μας είναι η δημιουργία υψηλής ποιότητας βιολογικών πιστοποιημένων και καινοτόμων προϊόντων που θα ικανοποιήσουν την ανάγκη των πιο απαιτητικών καταναλωτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Προβολή όλων των 17 αποτελεσμάτων

Προβολή όλων των 17 αποτελεσμάτων